fbpx

Perfekte billeder til INSTAGRAM med iPhone

Posted in Livsstil

hvordan redigerer man billeder Instagram Blog Iphone

I går morges sad jeg med min Iphone og ville egentlig gerne tage et billede til Facebook med noget nyt makeup, jeg lige havde fået ind af døren. Men jeg er jo blevet så vant til mit spejlreflekskamera, at jeg sjældent bruger min Iphone til billeder længere (løgn – min Iphone er fyldt med billeder af katte). Men en Iphone kan faktisk ret meget og derfor tænkte jeg, at det var oplagt at lave en lille guide til, hvordan I kan få det bedste ud af din telefons billeder – for man kan faktisk komme rigtig langt. Så læs med her og se, hvorfor et dyrt kamera ikke absolut er nødvendigt! Og så håber jeg ellers I kan lide, at jeg kaster mig ud i lidt andet end skønhed denne gang.

hvordan redigerer man billeder Instagram Blog Iphone

FIND DET BEDSTE LYS

Før man skal tage et billede, er det en god idé at finde et sted med godt naturligt lys. Jeg bruger et stort vindue i køkkenet og mit lys er bedst efter middag, hvor solen kommer over på den side af himlen, hvor vinduet er – men det er stadig ikke i direkte sollys. Direkte sollys er svært at arbejde med og meget hårdt. Sørg for at have tingene så tæt på lyset som muligt, så I undgår for mange skygger.
Det er altid bedst at tage billeder i naturligt dagslys, da lys fra lamper tit er alt for varmt og svært at arbejde med. Så halleluja for, at sommeren nærmer sig Danmark og dagene bliver længere lyse.

HVORDAN REDIGERER MAN BILLEDER?

Det er næsten umuligt at komme udenom at redigere sit billede, hvis man ønsker at få mest muligt ud af det. Jeg redigere ALTID mine billeder – også selvom de kommer ret gode fra mit spejlreflekskamera. Men man kan altid forbedre en smule hvad enten det er skarpheden, lyset eller kontrasterne.

Jeg bruger Enlight på min telefon og Photoscape X på min MacBook. De kan meget af det samme, men Photoscape X vil altid være min favorit. Det er et gratis program, som kan hentes ned. I kan se på billedet nedenunder de ting, jeg som oftest ændrer på et billede.

Jeg sørger altid for at brighten (gøre billedet lysere) og især når det er billeder fra en Iphone. Derefter bruger jeg vibrance, som gør farverne mere dybe og klare. Derefter er det Clarity, som giver skarphed og giver klare kontraster. Den er en af mine favoritter, da den kan trække produkterne frem fra baggrunden.
Derudover kan jeg også finde på at skrue lidt op for contrast, for at give mere dybde og temperature, for enten at gøre billedet koldere eller varmere. Med temperature kan man faktisk give billederne et helt “solkysset look”.

hvordan redigerer man billeder Instagram Blog Iphone

Det vil cirka være de samme funktioner, I kan finde i Enlight. Det er selvfølgelig bare en del nemmere, da det hele foregår på mobilen. Men lidt besat er man vel af sin billederedigering i sit yndlings program.

FORSKELLEN PÅ DET UREDIGEREDE OG REDIGEREDE BILLEDE

Redigering giver så meget ekstra til billedet og er der, hvor du kan gå fra et almindeligt kedeligt mobilbillede til noget langt bedre. Nedenunder kan I se eksemplet, som jeg har gennemgået i dette indlæg.
Mit originale billede er taget i flot dagslys, men det er stadig forholdsvis mørkt og gråt. Skyggerne er også ret voldsomme og farverne er ikke særligt fremtrædende.
På efterbilledet er det hele meget lysere, skarpere farver og meget færrere skygger.

hvordan redigerer man billeder Instagram Blog Iphone

Det ovenstående eksempel er okay, men jeg har faktisk taget det billede med, som jeg endte med at tage i går morges med min Iphone, som er taget i et lidt mørkt køkken omkring 10-tiden. Og det var jo det som skabte inspiration for dette indlæg, så selvfølgelig skulle det med.

hvordan redigerer man billeder Instagram Blog Iphone

Jeg er selv ret imponeret over, hvor meget jeg kunne få farverne til at træde frem – især uden at farverne blev forkerte og derfor slet ikke lignede virkeligheden.
Det er ligesom om, at man kan grave ned i et billede og finde de rigtige farver frem ved lidt hjælp og det synes jeg er så fascinerende ved billederedigering.

Jeg håber, at I kan lide den her slags indlæg og skriv endelig, hvis I gerne vil se mere af den slags. Jeg er selv blevet ret fascineret af fotografi, så jeg er i fuld gang med at lære mig selv op til at blive en bedre fotograf hele tiden. Det er en stor del af bloglivet og noget af det, som betyder mest for mig, når en blogger skal fange mit øje. Og så lover jeg, at der kommer skønhedsindlæg resten af ugen 🙂

 

FØLG BLOGGEN PÅ
Bloglovin’ | Facebook | Instagram

10. maj 2016
/
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Marie

    Du tager sådan nogle vanvittigt flotte billeder 🙂 Rart at du gider dele ud af lidt tips.

    23. maj 2016 at 12:47
  • Leave a Reply

    Du vil måske også kunne lide

    På denne hjemmeside anvendes der cookies for at sikre, at læserne får den bedst mulige oplevelse.