fbpx

4 tips til holdbar sommermakeup

Posted in Guide

4 tips til holdbar sommermakeup

Sommeren er da for alvor kommet over os her i Danmark og de sidste par ugers tid, har jeg virkelig fået gennemtænkt min makeup på de varme sommerdage. For vi kender jo nok alle sammen til følelsen af makeup, der nærmest smelter af. Her kommer mine 4 tips til en holdbar sommermakeup.

Begræns mængden af makeup på din hud

Mit bedste tip er helt sikkert at skære drastigt ned på mængden af makeup, du ellers normalt ville have på. Selvom jeg har en ret veludviklet rutine med en milliard produkter (omtrent..), prøver jeg i disse dage at begrænse mig til concealer, matterende pudder, lidt farve på øjenbrynene og mascara. Når solen kommer frem, får man jo også lidt glød, så det kan faktisk næsten være helt lækkert at droppe sin foundation og bare være helt naturlig.

Vælg makeup produkter, der virker for dig (hver gang!)

Jeg har lagt mærke til, at jeg er meget mere forsigtig med at prøve nye ting, når vejret er så varmt, som det er nu. Det er nemlig tryggest at bruge de produkter, som du bare ved holder på din hud og kan stå igennem det meste. Mine favoritter er Estee Lauder Double Wear Foundation, Anastasia of Beverly Hills Dip Brow Pomade og Laura Mercier Loose Setting Powder. Jeg ved, at de produkter bliver på deres plads det meste af dagen.

Sørg for at sætte din makeup både før og efter

Jeg er kæmpe fan af at sætte min makeup med en setting spray. Mine favoritter er fra Urban Decay og de kan virkelig hjælpe med til at få makeuppen til at holde længere. Og her kommer mit bedste tip – både at bruge setting sprayen før du lægger din base og efter du er færdig. Jeg kan faktisk også godt finde på at “sætte” lagene i mens jeg lægger makeup, hvis jeg skal have meget på. Det hjælper desuden også med at fjerne det pudrede look, man nogle gange kan få.

Vælg vandfaste produkter, hvor du kan

Vandfaste produkter er jo geniale, men jeg må ærligt indrømme, at jeg hovedsagligt tænker på mascaraer her. Vandfaste mascaraer er et af mine favorit produkter, men hvis man bruger en almindelig mascara til hver dag kan der også være fordele i at skifte til en vandfast over sommeren. En vandfast mascara hjælper jo ikke kun, hvis du vil bade (selvom det da er et kæmpe plus!), men også til ikke at smitte af under øjnene eller på øjenlågene, som jeg ellers godt kunne have problemer med.

4 Sommer Makeup Tips

Jeg håber, at I kunne lide min lille guide. Og skriv endelig en kommentar nedenunder, hvis I har lidt ekstra tips til en god måde at håndtere sin makeup på i sommervarmen. Og ellers må I have en skøn tirsdag med en masse sol.

FØLG BLOGGEN PÅ
Bloglovin’ | Facebook | Instagram

7. juni 2016
/
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Camilla

  Super fin guide! Selv foretrækker jeg at bruge så lidt som muligt makeup i ansigtet om sommeren, da je netop bliver lidt brunere og derfor ikke føler at de er nødvendigt at toppe op med bronzer. Jeg er i øjeblikket også ret vild med at bruge en farvet flydende eyeliner frem for øjenskygger, da de simpelthen bare smelter af min uanset om det er vandfast eller ej 😛
  Camilla | http://cammi.dk

  7. juni 2016 at 10:32
  • Reply JohanneKristensen

   Mange tak Camilla! Men ja, jeg prøver også for alt i verden at undgå makeup. På de her varme dage har man bare brug for at have det så nemt som muligt ?
   God ide med eyelineren! Den kan virkelig også være svært at få en øjenskygge til at sidde fast på et svedigt øjenlåg ?

   7. juni 2016 at 15:21
 • Reply Nikki Lund

  Super gode tips! Jeg cykler også en del frem og tilbage i hverdagen, så jeg har i det hele taget skåret en del ned på mit make up forbrug over det seneste år; hellere kunne se en urenhed her og dér, end at svede det hele af og at det så sidder hulter til bulter. Personligt har jeg dog ikke prøvet en settingspray endnu, men det kunne være, at jeg skulle til at kaste mig ud i det 🙂
  God dag!
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  8. juni 2016 at 09:09
  • Reply JohanneKristensen

   Mange tak! ? Men ja, jeg kender også til det der med at cykle.. Der er næsten intet værre end at have været aktiv og så kunne duppe sin foundation af sammen med sveden. Så hellere vise sin lidt mere naturlige side frem 😀
   Men jeg synes bestemt du skal prøve en setting spray – den gør virkelig underværker!

   8. juni 2016 at 09:12

  Leave a Reply

  Du vil måske også kunne lide

  På denne hjemmeside anvendes der cookies for at sikre, at læserne får den bedst mulige oplevelse.