fbpx

FOUNDATION FINISH | hvilken skal du vælge?

Posted in Guide

Foundation Finish Hvilken skal jeg vælge Estee Lauder MAC L'oreal Bourjois DanmarkI dag på sådan en skøn påskedag tænkte jeg, det var oplagt med en foundation finish guide. For der findes simpelthen så mange forskellige slags foundations derude og hvis man ikke allerede ved, hvad man præcis går efter, kan det være rigtig svært at navigere rundt i.
Så her kommer min egen lille guide om hvad jeg synes er fordelene og ulemperne ved forskellige slags finishes og mine bedste bud på foundations.

Foundation Finish Hvilken skal jeg vælge Estee Lauder MAC L'oreal Bourjois Danmark

Jeg vil her komme ind på de forskellige finishes, men jeg vil også komme med idéer til hvilke foundations man så kan finde, som er dækkende efter ens behov. For det er naturligvis også en vigtig del af ens valg. Oftest vil der dog være et sammenfald mellem hvordan de dækker og hvilken finish foundations har efter min opfattelse. Jeg har ikke prøvet alle foundations derude og det er også vigtigt at huske, at foundations også ser forskellig ud på forskellige hudtyper. En er måske komplet mat på mig, men dewy på en anden.

Mat finish 
En mat finish vil sige, som navnet også meget fint indikere, at den lægger sig på huden med en mat overflade. Dette er måske ikke den mest naturlige finish for en foundation, men hvis man f.eks. har fedtet hud, kan man have enorm glæde af en mat foundation, fordi den holder olien kontrolleret indenunder. Jeg elsker selv en mat foundation, fordi den sætter sig selv uden pudder. Dog kan de godt være ret problematiske hvis du har tør hud, da de ofte har en tendens til at sætte sig fast i tørre områder og fremhæve dem endnu mere. Så en mat finish er allerbedst til dem med hud, som kender problemet med olieret hud i løbet af dagen og ellers kan man måske klare sig med at påføre den med en godt fugtig BeautyBlender, som jeg selv gør.

Når der er tale om en mat finish har alle de foundations, jeg har prøvet, haft en enormt høj dækkeevne. Det er selv det jeg elsker ved disse foundations, men de kan også meget hurtigt komme til at ligge meget kaget på huden, fordi de er forholdsvis tykke i konsistensen. Igen vil jeg anbefale BeautyBlenderen, som hjælper enormt meget på det problem. Men en matte foundation er ikke til dem, som leder efter noget let på huden, som kun dækker minimalt.

Mine favorit foundations er: Estee Lauder Double Wear Foundation, L’oreal Infallible 24H Matte, MAC Studio Fix Fluid og Rimmel Lasting 25H Finish Foundation

Naturlig finish 
En naturlig finish er selvfølgelig den slags foundation, som næsten ligner helt rigtig hud. Den er hverken helt mat eller helt dewy. Denne finish kan vel også kaldes en slags satin finish, hvor den stadig giver lidt liv i huden uden at gøre den glowy. Denne foundation er lavet i mange forskellige slags og den passer også godt til de fleste hudtyper. Hvis man har en olieret hud vil man sagtens kunne bruge en foundation med naturlig finish, så længe man husker at sætte den med en pudder og omvendt, hvis man har tør hud vil en naturlig finish måske lægge sig en del pænere på ens hud end en helt mat foundation ville.

I foundations med naturlig finish er det måske lettere at finde nogle, som giver både mellem og god dækning. Folk med tør hud kan måske endda finde foundations med helt let dækkeevne, som lægger sig naturligt på deres hud.

Mine favorit foundations er: Clinique Even Better Makeup, Rimmel Lasting 25H Nude Foundation, Urban Decay Naked Skin Foundation og L’oreal True Match Foundation

Dewy (glowy) finish 
Den sidste kategori, jeg tager med i dag, er foundation med en dewy finish. Jeg kalder dem dewy, da jeg simpelthen ikke ved hvad jeg ellers skal oversætte dem til. Det er en foundation, som normalt har en let dækkeevne, men som efterlader huden utroligt glødende og nærmest fugtig. Denne slags foundations er nok den mere populære slags i øjeblikket, da der er mange som er på et highlighter-glødende-hud kick. Og så er det nok i denne kategori, man skal finde sine foundations. Her er det bare vigtigt at huske på, at ikke alle hudtyper er bedste venner med en dewy foundation. Folk, som har problemer med olieret hud, skal nok passe på i denne kategori, da det meget hurtigt kan blive utrolig dewy – så meget at det næsten ligner hele ens ansigt sveder, hvilket vel sjældent er et kønt look? Hvis man har problemer med olieret hud vil jeg anbefale en foundation med naturlig finish, som vil give et resultat næsten magen til en dewy foundation på tør hud. Og hvis man har tør hud vil man ofte elske denne slags foundation, da de ikke har samme tendens til at sætte sig i de tørre steder i ansigtet.

Foundations med dewy finish har oftest en forholdsvis let dækkeevne, hvilket nok er derfor, at jeg ikke bruger mine så meget – for jeg elsker full coverage. Men hvis man ikke har behov for den fulde dækningen og bare ønsker noget, som giver huden lidt ekstra er det helt sikkert her man skal finde sine foundations eller man bare er træt af, at ens tørre hud ser alt for fremtrædende ud når man tager sin foundation på.

Mine favorit foundations er: Bourjois Healthy Mix Serum, Lancôme Miracle Cushion Foundation, Giorgio Armani Luminous Silk Foundation og MAC Face and Body Foundation

Foundation Finish Hvilken skal jeg vælge Estee Lauder MAC L'oreal Bourjois Danmark

Jeg håber, at der er nogle af jer derude der kan bruge min lille guide og skriv endelig en kommentar nedenunder, hvis du kender flere gode foundations, som endelig ikke må glemmes. Der findes jo så mange derude og det kan være svært at navigere rundt mellem alle de forskellige slags og samtidig være sikker på at komme hjem med en foundation i en god kvalitet. God påske!

FØLG BLOGGEN PÅ
Bloglovin’ | Facebook | Instagram

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Kathrine A

  Bobby Brown foundation stick er også virkelig god 🙂 Jeg har fedtet hud i T-zonen 🙂

  25. marts 2016 at 09:55
  • Reply JohanneKristensen

   Helt sikkert et rigtig godt bud! Jeg har hørt så meget godt om den foundation, har dog aldrig selv prøvet den 🙂

   25. marts 2016 at 11:11
 • Reply Lise

  Jeg er rigtig glad for MAC Matchmaster. Den hører til i gruppen med satin-finish, men kan alligevel bygges op til at dække meget. Jeg er fedtet i T-zonen og har tørre kinder, men hvis jeg bruger creme under synes jeg den sidder pænt på kinderne og “glider” ikke i t-zonen (når det bliver lidt varmere sætter jeg den med pudder).

  27. marts 2016 at 12:05
  • Reply JohanneKristensen

   Den lyder også rigtig interessant – jeg har desværre aldrig prøvet andre end Studio Fix fra MAC, men den foundation lyder da egentlig ret interessant. Kan være jeg skal tjekke den ud 🙂

   28. marts 2016 at 18:54

  Leave a Reply

  Du vil måske også kunne lide

  På denne hjemmeside anvendes der cookies for at sikre, at læserne får den bedst mulige oplevelse.