fbpx

GUIDE: MAC læbestifter og finish

Posted in Guide

MAC læbestifter finish guide blog

Nu er jeg jo selv nået til et stadie, hvor jeg er en selv-erklæret MAC junkie, som efterhånden har fundet ud af den verden, som MAC befinder sig i. Men for andre, som rigtig godt kunne tænke sig at købe en enkelt læbestift eller to, kan det for det første være svært at vælge den rigtige farve – men oveni det kommer også otte forskellige finishes, som MAC arbejder med, når det gælder læbestifter. Her kommer så min guide (og min personlige mening) til de forskellige finishes, så I får det en hel del nemmere næste gang I står i MAC og prøver at overskue de 100 forskellige farver de har.

MAC læbestifter finish guide blogJeg troede faktisk, at jeg ejede alle de forskellige finishes, som findes. Men så begyndte jeg at google lidt og fandt ud af, at der åbenbart er maaaange flere end jeg overhovedet havde forestillet mig. Jeg kan se, at nogen tæller helt op imod 13 forskellige finishes, men på maccosmetics.dk kan jeg se, at de har nævnt otte forskellige – så det tager jeg udgangspunkt i. Udover de faste på hjemmesiden, tror jeg nogle af de andre finishes hovedsagligt bliver brugt til limited editions, som MAC jo er så kendt for.
Af de otte, jeg vil gennemgå i dag er den eneste jeg mangler en frost finish, hvilket faktisk er den finish, som den nye Mariah Carey læbestift har – måske er det en god undskyldning for at købe den?
Læs med herunder for en kort gennemgang af de otte finishes.

AMPLIFIED / AMPLIFIED CREME
Jeg har aldrig selv skænket det en tanke, at dette faktisk gælder som to separate finishes. Der er dog ikke mange læbestifter i den almindelige amplified finish – og jeg ejer faktisk kun dem fra amplified creme, som jeg næsten tænker er en mere cremet version af amplified. Dette er min ABSOLUT yndlings finish – de er cremede, pigmenterede og holdbare på læberne. Jeg har selv ret mørke læber, så læbestifter uden særlig kraftig pigmentering virker bare ikke for mig, så disse er klart dem jeg ejer flest af fra MAC. De er ikke skinnende på læberne, men heller ikke matte – en god mellemting.
Mine yndlingsfarver er: Blankety, Vegas Volt og Cosmo

CREMESHEEN
Som navnet lidt hentyder er denne finish lidt mere cremet og shiny. De er ikke voldsomt pigmenteret, men til gengæld efterlader de læberne skinnende, så man slipper for at tage lipgloss ovenpå. Jeg ejer faktisk kun to af disse – mest fordi de ikke er voldsomt pigmenteret og mange af disse nudes er meget lyse. Men de er rigtig gode til folk med lidt lysere læber, som godt kan lide den her lette form for læbestift, som kan se virkelig naturlig ud.
Mine yndlingsfarver er: Sunny Seoul, Modesty og Coral Bliss

FROST 
Den eneste finish, hvor jeg ikke ejer en eneste af farverne. Disse har aldrig sagt mig noget, da de ikke er specielt pigmenteret, men til gengæld nærmest har glitter i sig og giver den her frost-effekt på læberne. Det kan være virkelig smukt til nogen, men jeg ved ikke selv hvordan man skal arbejde med dem. Dog er jeg lidt fristet af den nye, som Mariah Carey har designet, for den ser enormt godt ud på hende.
Mine yndlingsfarver er: Angel og All I Want

GLAZE 
Dette er den finish fra MAC, som er mindst pigmenteret. Den ligger sig derfor utroligt let på læberne og er meget naturlig. Men har man læber med bare en smule pigmentering, kan det være rigtig svært at få dem pæne, synes jeg. Jeg ejer kun en af disse og kan se, at der heller ikke findes mange farver på MACs egen hjemmeside.
Min yndlingsfarve er: Hue

MAC læbestifter finish guide blog

LUSTRE 
Mener i høj grad om glaze, har samme skinnende effekt på læberne sammen med en ret svag pigmentering. Lustre er måske en anelse mere pigmenteret og kommer i en hel del flere farver. Igen en læbestift til de, som gerne vil have en naturlig finish og ikke kræver ekstrem pigmentering.
Mine yndlingsfarver er: Jubilee, Syrup og Lovelorn

MATTE 
Så kommer vi igen til en af mine favoritter – MACs matte finish beskriver nok i høj grad sig selv. Her er selvfølgelig tale om matte læbestifter, som samtidig er super godt pigmenteret. Matte læbeprodukter er jo det helt smarte i disse tider, men hvis man (som jeg) synes flydende læbestifter er en smule for tørre på læberne, er en matte læbestift et godt valg. Den har ikke ikke den helt samme holdbarhed, men den kan give matte læber uden man nødvendigvis behøver at vise hver lille linje frem i læberne. Disse kan virke lidt tørre på læberne, men det er svært at undgå med en matte finish, synes jeg.
Mine yndlingsfarver er: Kinda Sexy, Velvet Teddy, Sin og Please Me (kunne blive ved…)

RETRO MATTE 
Minder meget om deres matte finish og virker som en lille videreudvikling – lidt ligesom amplified / amplified cremeRetro matte er en lille smule mere matterende end deres almindelige matte læbestifter og er derfor en smule mere tørrende på læberne. De kommer heller ikke i ligeså mange farver, så man vil nok ikke støde ind i dem så tit. Ellers er de fuldstændig ens med deres matte.
Mine yndlingsfarver er: Runway Hit og Relentlessly Red

SATIN 
Den sidste kategori er med satin læbestifter, som helt sikkert er populære hos MAC. De er ikke matte, men de er heller ikke for glossy, de er ret godt pigmenterede, men kan stadig se utroligt naturlige ud. Det er en rigtig god finish, hvis man vil købe en MAC læbestift, som man ved, man får glæde af. Der er også et rigtig godt farveudvalg i denne finish.
Mine yndlingsfarver er: Brave, Rebel, Myth og MAC Red

Herunder kan I se swatches af de forskellige finishes – selvom det er svært at se forskellen på en arm.
MAC læbestifter finish guide blogDet blev en dejlig lang forklaring, som jeg håber der er et par stykker, som kan bruge til noget. Overordnet vil jeg sige, at hvis du skal investere i en MAC læbestift går du aldrig galt i byen med en satin eller matte finish – og ellers husk at gøre op med dig selv om hvad du leder efter i en læbestift – for MAC har næsten til alle behov.
Kom endelig med jeres yndlingslæbestifter fra MAC i kommentarerne nedenunder!

Følg med på BLOGLOVIN’ og FACEBOOK

14. februar 2016
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Du vil måske også kunne lide

På denne hjemmeside anvendes der cookies for at sikre, at læserne får den bedst mulige oplevelse.